arrow_back arrow_forward

Kurczak w musztardzie

Składniki

  • 0.5 kg filetu z kurczaka
  • Marynata:
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • 3-4 łyżki musztardy miodowej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól morska
  • mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Do miski dodać jogurt grecki i musztardę, drobno posiekany czosnek (lub przeciśnięty przez praskę) sól oraz pieprz.

Wszystko wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.

Kurczaka umyć i osuszyć, przekroić na kotlety. 

Przygotowane mięso zamoczyć dokładnie w marynacie, przykryć, wstawić do lodówki. 

Mięso marynować min. 2h.

Po zamarynowaniu wyciągnąć kurczaka i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 35-40 minut, lub grillować, aż mięso będzie w środku białe.

arrow_back Poprzedni Następny arrow_forward

account_circle
mode_edit