arrow_back arrow_forward

Brownie z krówkami

Składniki

  • 100 g czekolady gorzkiej o zawartości kakao 50%
  • 100 g czekolady gorzkiej o zawartości kakao 80%
  • 200 g masła
  • 110 g mąki pszennej
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
  • 170 g krówek mlecznych (bez papierków)

Sposób przygotowania

Blaszka o wymiarach 24x24 cm.

Masło roztopić w rondlu, następnie dodać połamane na kawałki czekolady. Mieszać, aż kostki się rozpuszczą, a masa będzie gładka. 

W drugiej misce zmiksować cukier z jajkami, potem cały czas miksując wlewać powoli roztopioną czekoladę z masłem. 

Do powstałej masy czekoladowej przesiać mąkę z szczyptą soli i ponownie wymieszać na gładką masę. 

Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wlać połowę ciasta i ułożyć krówki w równych odległościach na całej blaszce, następnie zalać wszystko resztą ciasta. 

Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 25-30 minut.

arrow_back Poprzedni Następny arrow_forward

account_circle
mode_edit