arrow_back arrow_forward

Ciasto z gorzką czekoladą

Składniki

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 240 g masła
  • 5 jajek
  • 7 g proszku do pieczenia
  • 125 g mąki pszennej
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 75 g zmielonych migdałów

Sposób przygotowania

Blaszka o wymiarach 24x24 cm.

Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. 

Jajka ubić z cukrem na jednolitą masę. 

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać od masy jajecznej. Wymieszać na gładkie ciasto. 

Do ciasta dodać roztopioną czekoladę z masłem i zmielone migdały. Wymieszać.

Masę wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.

Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku do 160°C przez 35 minut. 

arrow_back Poprzedni Następny arrow_forward

account_circle
mode_edit