arrow_back arrow_forward

Miodowo- musztardowa polędwica wieprzowa

Składniki

  • 1 duża polędwica wieprzowa
  • Marynata:
  • 50 g miodu
  • 30 g musztardy miodowej
  • sok z połowy cytryny
  • sól morska
  • mielony czarny pieprz
  • woreczek do pieczenia

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć i oczyścić z błony. Mięso przekroić na 2-3 równe kawałki. 

Do miski wlać miód, musztardę oraz sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać na gładką emulsję. 

Do marynaty włożyć mięso, obtoczyć je i wstawić do lodówki na min. 1h. 

Do woreczka do pieczenia wrzucić mięso i zalać marynatą, która została w misce. 

Mięso wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200°C przez 35-40 minut.

Po przełożeniu mięsa na talerz można wykorzystać sos z woreczka, aby polać nim mięso i dodatki.

arrow_back Poprzedni Następny arrow_forward

account_circle
mode_edit