Pasta z makreli

Jeżeli zostanie Wam jakaś makrela w lodówce, z którą nie będziecie mieli co zrobić to polecam wykorzystać rybę do zrobienia pasty kanapkowej. Robi się ją bardzo szybko i nie trzeba za wiele składników. 

Składniki

  • 200 g gziku
  • 1 duża (ok. 300 g) makreli wędzonej
  • 1 cebula dymka (wraz z szczypiorem)
  • kilka rzodkiewek
  • mielony czarny pieprz
  • sól morska

Sposób przygotowania

Z makreli wyjąć ości i oddzielić mięso od skóry.

Cebulę dymkę oraz rzodkiewkę posiekać. 

Do miski wrzucić gzik i makrelę, następnie rozgnieść widelcem ze sobą, aż się połączą. Dodać cebulę dymkę oraz rzodkiewkę. Przyprawić pieprzem oraz solą (jeżeli jest potrzeba). Wszystko wymieszać. 

<Poprzedni Następny>

Brak komentarzy