Karkówka w marynacie pieprzowo- musztardowej

Jak co roku już kiedy tylko zrobi się trochę cieplej zaczynam myśleć nad grillowymi marynatami do mięsa. Niestety, jeszcze nie udało nam się na dworze grillować i cały czas pracujemy nad tym. A na razie pozostają nam domowe sposoby na grilla czyli grill elektryczny lub patelnia. 

Składniki

  • 0.5 kg karkówki
  • Marynata:
  • 1 opakowanie kolorowego pieprzu ziarnistego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1 cebula
  • 2- 3 ząbki czosnku
  • sól morska

Sposób przygotowania

Do moździerza wsypać pieprz, kminek oraz sól. Wszystko rozdrobnić a następnie utrzeć na drobno. 

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać.

Do miski wrzucić utarte przyprawy, dodać musztardę, cebulę, czosnek. Wymieszać. 

Karkówkę pokroić na plastry i obtoczyć w marynacie. 

Wstawić do lodówki na co najmniej 2-3 h. 

Zamarynowane mięso usmażyć. 

Brak komentarzy